Ο Άρης Λούβρης είναι Μηχανικός Πληροφορικής (S/W Engineer) μεταπτυχιακά εξειδικευμένος στα Νέα Δικτυακά και Υπολογιστικά Συστήματα, στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2000). Μεταπτυχιακή κατεύθυνση «Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών», ΕΚΠΑ, Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.
Από τον Οκτώβριο 2017, είναι μέσω του ΕΚΠΑ μέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “eSafety Label+ Become the next esafety champion” για να κινητοποιήσει και να προωθήσει την ανταλλαγή γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ μιας ευρείας κοινότητας Ευρωπαίων καθηγητών, διευθυντών σχολείων, υπευθύνων πληροφορικής και άλλων σχολικών στελεχών για να κατευθύνουν καλύτερα τα σχολεία σε ένα ασφαλές και υπεύθυνο ψηφιακό μέλλον.
Από τον Οκτώβριο 2016, είναι Συντονιστής του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ EduWeb “Combating Digital Exclusion: Children educate digitally illiterate adults in safe and creative web” για την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) με 10 εταίρους (http://eduweb-project.eu)
Συνεργάτης του European Schoolnet για την εφαρμογή του Web We Want project, στο πλαίσιο του οποίου συνέβαλε στη διαδικασία μετάφρασης και επιμέλειας του εγχειριδίου για εφήβους το 2014 και πιο πρόσφατα στο συμπληρωματικό εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς στα ελληνικά.
Από το 2014, εκδότης πρακτικών των Πανελλήνιων συνεδρίων eTwinning «Ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργατικότητας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση» ως μέλος της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης. Από το 2018 υπεύθυνος δράσης STEM για το eTwinning.
Από τον Οκτώβριο 2013, Εθνικός Συντονιστής για το eSafety Label του EUN, σχετικά με την πιστοποίηση σχολείων για την ψηφιακή ασφάλεια. Επίσης, από τον Ιούνιο του 2007 μέλος του Συμβουλευτικού Οργάνου Ελληνικού Κόμβου Ασφαλούς Διαδικτύου (SaferInternet Advisory Board). Από τον Ιούλιο 2010 υπεύθυνος του site http://internet-safety.sch.gr.
Από το Νοέμβριο 2011 ως το 2014, επιμορφωτής στο έργο «Αριάδνη: Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του εθισμού των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου», μέσω της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής κλινικής του ΕΚΠΑ.