Αρχική σελίδα » Ανθρώπινο Δυναμικό » Συνεργάτες » Μαρία Δάρα

Η Μαρία Δάρα είναι ψυχολόγος, πτυχιούχος του Προγράμματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην Ψυχολογία της Παιδικής Ανάπτυξης (MSc in Psychology of Child Development) από το University of Central Lancashire, UK. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ειδίκευσης στη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών, στη χρήση του ψυχομετρικού εργαλείου WISC III κ.ά.

Από το 2011 έως και σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος στη γραμμή βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με αντικείμενο την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής για θέματα που άπτονται του Διαδικτύου (π.χ., συμπεριφορές εξάρτησης, διαδικτυακός εκφοβισμός κ.ά.), ενώ είναι μέλος της συγγραφικής -συντονιστικής ομάδας και εκπαιδεύτρια του Προγράμματος «Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο».

Από το 2009 έως το 2014 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών και τη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη εφήβων. Υπήρξε στέλεχος του Προγράμματος Αριάδνη «Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου». Ακόμα, εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια στις Σχολές Γονέων του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και είναι υπεύθυνη τομέα ψυχολογίας στο Κέντρο Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ψυχικού «Θέραπειν». Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.