Αρχική σελίδα » Έρευνα » Συνεργασίες

Το Εργαστήριο Πειραματικής Ψυχολογίας (ΕΠΨ) είναι από τα πρώτα εργαστήρια παγκοσμίως που συμμετέχει στο Δίκτυο Εργαστηρίων Psychological Science Accelerator (PSA).
Πρόκειται για ένα παγκόσμιο δίκτυο εργαστηρίων που σχεδιάστηκε προκειμένου να υποστηρίξει τον πληθοπορισμό ερευνητικών έργων, δηλαδή τη μαζική συνεργασία για την εκπόνηση ενός ή περισσότερων ερευνητικών έργων από πολλαπλά μέλη του Δικτύου προκειμένου να απαντηθούν νέα ερευνητικά ερωτήματα ή να επαναληφθούν έρευνες σε μεγάλα δείγματα. Βασικός στόχος του Δικτύου είναι η επιτάχυνση της συλλογής αξιόπιστων και γενικεύσιμων τεκμηρίων στην ψυχολογική επιστήμη  (δείτε εδώ το δίκτυο στον παγκόσμιο χάρτη και εδώ το ΕΠΨ στην Ευρώπη).
Εδώ μπορείτε να δείτε την πρώτη δημοσίευση του Δικτύου, όπου παρουσιάζεται η ιστορία του, η δομή, οι αρχές και οι διαδικασίες του.

 

Το Εργαστήριο Πειραματικής Ψυχολογίας συμμετέχει στο συμβουλευτικό όργανο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids.gr, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2016 στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.